Thursday, 12 December 2013

menghitung hari

13 DISEMBER 2013 (2.15 PM)
kurang dari sebulan sahaja lagi untuk aku menggalas status sebagai pelajar Universiti Utara Malaysia
begitu cepat masa berlalu..
aku rasakan baru semalam aku melangkah dan menjejakkan kai di bumi sintok ini..
walaupun keseronokkan menguasai diri, namun kesedihan dan kesayuan masih terasa..
saat-saat manis disini, suka duka, suasana riuh bagaikan baru semalam berlalu..
Namun apakan daya..masa mencemburui aku disini..
dunia luar yang penuh dengan cabaran, dugaan mula memanggil aku..
aku harus menempuh dunia itu..



walau apa pun isu yang dihadapi oleh UUM..aku tetap bangga menjadi sebahagian daripada keluarga besar UUM...
kerana disinilah tempat:
  • mencari ilmu
  • mencari kawan
  • mendapat pengalaman
  • mendapat SEGULUNG IJAZAH
 7 JANUARI 2014 bakal menjadi saksi aku melangkah keluar dari sini...
selamat tinggal UUM...
akan ku bawak pengalam manis dari mu..
terima kasih UUM..terima kasih PENSYARAH-PENSYARAH..terima kasih kawan..
tersangat istimewa reima kasih MAK dan ABAH...

Thursday, 28 November 2013

busy but happy

haii guys....
i'm very happy right now..
but...!!!
at the same time i also sad+scared...
i'm happy because my project on will finish soon....
 but i'm sad because my lovely person sick now....
i'm so worries.
im glad to know his conditions...
on my mind right now is back home and see him...
but what can i do...!!!
i have a lot of assgment to do and the submitted date is a couple of days...
help me plezz....
what the best decision that i can make now??
both are important to me...
for u dear " plezz take care of yourself...no matter what i only love u..
just think about us..think about your family..our future..
don't make us worried k...take care yourself..."






Monday, 28 October 2013

ucakkk....

bismillah....
ya Allah ya Tuhanku....
baru aku tahu nikmat belajar dan makna sibuk yang sebenar..
setelah menjejakkan kaki ke semester akhir di UUM..
sayu rasa hati inin meninggalkan UUM yang penuh dengan suka duka, gelak tawa, pahit manis perjuangan selama 4 tahun bergelar pelajar....
sayu rasa hati bila ingin meninggalkan dunia pelajar dan seterusnya memasuki dunia pekerjaan...
ya Allah...
tabahkan lah hatiku..
untuk menunggalkan semua ini buat sementara waktu...
kuatkanlah diriku untuk memulakan kehidupan baru....
Kau permudahkanlah segala urusanku...
sesungguhnya hanya pada Mu ku berserah dan bergantung harap....


*****************************************

dalam masa aku besedih kerana bakal mengangkat kaki dari dunia pelajar..
aku masih lagi bersyukur kerana si dia masih lagi bersama ku...
dari mula aku bergelar pelajar sampailah aku kini bakal menamatkan pengajianku...
walaupun semasa di pertengahan dulu terdapat sedikit salah faham yang memisahkan kami...
alhamdulillah kerana semua itu berjaya kami atasi...
syukur kehadrat Illahi kerana masih panjangkan jodoh kami sehingga kini...
pohon doa kalian agar kami dapat mengakhiri perhubungan ini dengan satu ikatan sah yang abadi buat selamanya..
insyaAllah.....





Sunday, 29 September 2013

Assalammualaikum sayang.. =)

hai sayang...
lama sudah x update blog nie kan??
bukan apa, I agak sibuk sikit...
almaklumla....budak FINAL YEAR katakan...
ehh....dah dinal year ke????
yeaaaaaaaaa......besttt nyerr.....
sudah tak xasar nak menempuh alam pekerjaan dan seterusnya alam perkahwinan..
opss....!!!!!!
hehe....umur dah meningkat...kena la plan untuk masa depan...
kan kan kan??????
walaubagaimanapun...suatu saat nanti aku pasti akan merindui zaman belajar..
sebab masa belajar aku x perlu pkir pasal bnyak masalah
cuma masalah belajar jaa....
poyo je dengar....kan???haha
sudah tiba masa untuk aku cuba menyesuaikan diri dengan alam pekerjaan..
emmm tp kerja apa???
kerja makan aku tau la....cekap plak 2...haha
ishh...xmw la cakap sal kerja lg nie....nak cakap sal belajar ja...
jom tgk apa yang aku belajar selama 4 tahun di UNIVERSITI UTARA MALAYSIA
















semua nie mungkin tak akan dapat dinikmati di alam pekerjaan....
segala kenangan di BUMI SINTOK akan sentiasa terpahat di kalbu....

love UUM love SINTOK....

Sunday, 1 September 2013

semakin hari semakin sayang..... :-*

lama x update kan....
al maklumla...cuti berbulan bulan....xdak internet plak kat umah
mang x da chance la nak update....
u all rindu i x???
ewahhh soalan.....
sebenarnya kan u all...i x taw nak tuliss apa..
emmm biarlah gmbar yg membicarakan semuanya....
ewahhhhh.....






setelahh di edit buat kali pertama

edit tok kali ke 2

Monday, 27 May 2013

uucakkk....

haiii....
lama x update blog aku nie...sebenernya aku dah update,...tp disebabkan masalah liner internit yang mcm apa2 nie sume hilang...sakit atie aku dengan line tenet nie...
sabarrr jela...apa nak buat..kita guna yang orang kan...
ala sem nie ja aku guna yang hmpa...sem depan aku bawak tenet aku sndri...
leh kena darah tinggi lau  line selalu mcm nie....haishhh STRESSS.....

sebenarnya aku nak cita yang aku sibuk sgt sejak 2 menjak nie...
x tau la...mcm nak gila asa...astafirullah hal azimm...napa la aku cakp mcm 2...
nie kan ujian sebagai seorang pelajar....
tp bukan nak kata la...mang betoi2 mncabar la..aku x dapat bayang sem depan mcm mna....
tp insyaAllah....selagi Allah n orang2 tersayang disisi... pasti hari2 yang dilalui akan lebih mudah dan senang...
insyaAllah kejayaan menanti....

aminn.,.....

k r nak sambung tgk running man sat...malm nie dinner plak....hehe....
off dlu na...bubbyee....
muuaahhhhh






xoxo...PUBLISH...!!!!!

Monday, 6 May 2013

saat yang dinanti telah tiba

tepat pukul 12.00 tengah hari aku telah tamatkan masa menunggu ku....
tunggu sapa????
of course la tunggu abg aku...hehe
tp tu pun puas jugak la nak jumpa....
balik 3hb lag...tp 4hb baru jumpa...
penat katanya...tidoo ja sepanjang hari...
aku plak sakit hati sebab mesej pa pun x...ingtkan kan balik-balik kampung terus lupa aku..
rupa-rupanya dia tido..sebab sakit kepala...
x pasal-pasal dye kena marah ngan aku...
dye bawak aku kuar ari 2..
kami kuar dalam pukul 12.30 dah..
p ronda-ronda alor setar...bukan ronda-ronda KL yee...
heeeeee....
kat atas keta 2 dye bagi aku hadiah dari serawak....
cantik.....
aku suka sangat walaupun hadiah tu x seberapa...
aku x nakk pun hadiahh 2..aku cuma nak dye ja...
tp dah orang bagi kan..x kan nak tolak...
sapuuu ja la....heeeeeeee 

gelang 2 la yang abang aku kasi....
********************

lepas tu..kami p makan piza hut....
slalu menu kami kfc ja...
kali nie mimpi pa x tau ajak aku makan pizza..
jemu dahh kot...
mana tak nya...
asal keluar ka kfc...asal keluar ja kfc....
aku pun nek jemu...
tp aku malas nak cakap..
lau aku gtw aku jemu dye minta aku gtw nak makan pa..
sedangkan aku pun x tau nak makan pa...
aku cuma nak habis kan masa dengan dia ja...
makan 2 nanti-nanti pun boleh....
kihkihkihkih...
time menunggu piza sampai 2 sempat la aku snap beberapa keping gambar dye...
snap gambar curi ja...
lau dye tau..mampos aku kena...
abang aku 2 pemalu sikit bab gambar-gambar nie...






********************

dan nie hasil pujukkan aku untuk bergambar...
puas nak pujukkk...
nie la hasilnya....










kami pose dalam keta ja...x sempat nak singgah mana...
konvoi PRU13 menJEMkan jalan...

xoxo....PUBLISH.....!!!!!!!!

Thursday, 25 April 2013

terasa bahagia seketika =)



waaaaahhhh.....
dah lama gila tak update blog nie kan???
lama la????
bukan baru dua tiga hari lepas dah updaye ka???
poyyooooo je lebihh....hehhehehe

********************

nak share rasa bahagia ja nie...
sebenarnya beberapa hari lepas aku ada try google blog aku...
nak tau apa keputusan nya????
nakkk korangg tgk ekk....
jangan tekejot sudaa....
heeeeeeeeee


dok no 1 kot coretanku buatmu ^_*
jangan jeless ekk......kihkihkih

******************************

kedua nyer terasa bahagia sebentar bila abang aku cakap dye nak balik dua tiga hari lagi....
aku yang tengah sakit pun time tu apa lagi....
semangat terus la....tapi apakan daya..
sakit menguasai diri...
saat tu aku hanya mampu tersenyum ja sambil hati berbunga-bunga.....
aku tanya dye tarikh nak balik sebab aku leh wt sedikit persediaan ringkas la kononnya...
persediaan apa pun aku x tau...
dye bukan laki aku lagi pun yang aku dok kalot nak wt sangat tu kan..
kalau balik pun belum tentu leh jumpa aku...
mesti family dye diutamakan dulu...
haha
tapi...apa pun jadi dye mesti jumpa aku....
kalau tidakk.....!!!!!!!
x tak payah nak suprise sangat la...
penantian satu penyiksaan tau tak...

********************

semalam a.k.a hari ini merupakan ulang tahun kelahiran abang aku...
semalam dalam sakit-sakit pun aku paksa dye tunggu sampai pukul 12..
dye tanya kenapa...ada masalah ka...
aku cakap ada la...masalah besar sangat smpaikan tak boleh cakap selagi x cukup pukul 12...
bila aku tengaok jam dah pukul 12 tengah malam
aku pun call la...wishh la konon....
dye cakap...lohhh yang nie je...
bongok kan abang aku tu...sampai birthday sendiri pun lupa...
tapi jangan lupa birthday aku sudahh la...heeee
aku sempat la wish kat dye semalam n pagi tadi...
semalam aku wishh kat telepon je...
personally wish..
pagi tadi aku wish dekat fb dengan menguploadkan gambar..
nak tgk x gambar ape yang aku upload kan???
jeng jeng jeng....


gambar nie la....
hehe...biaq satu dunia tau....
wahhhh ayat...x lehh blah lansung....

********************

haaa...sal masalah aku tu kan....
aku rasa dah settle la kot...
aku dah malas nak pikir...
banyak lagi masalah yang perlu di utamakan....
so kalau hal yang kecik-kecik nie..abaikan ja ekk...
lagi pun yang salah dah mengaku n maaf pun dah dipohon...

********************

dan sekarang dengan bangga nya aku isytihar kan

AKU BAHAGIAA.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!