Wednesday, 26 December 2012

quick hard to get succes

26 DECEMBER 2012
assalammualaikum....menjelang 3 hari lg sebelum exam bermula...huuhhhhh....takott la...dah la exam 3 paper direct.....mcm mna la nk stdy 3 paper dalm 1 masa nie????hadoiiii...pening2.....tp dalam pening2 tu sempat lg mai dok update blog...hehe...ye la kan dh mna pun coretan kan...so kena la coret2 sikit.....tau x skunk nie aku dalam dilema...xtw nk pegang buku mna...pegang buku law tringat buku gelagat x bca lg...bila pegang buku gelagat plak tringat finance x bca lg....bila pegang tiga2 buku plak sume yg bca 2 x msk pala...nie la kan akibatnya bila stdy last minit...serikkk oiiii......tp walau apapun aku mesti brusaha demi segulung ijazah yang diidamkan...aku dh semakin hampir untuk menggengam segulung ijazah...so...jgn cepat menyerah.,...!!!!!bangun fittiyah bangun...bangun mengejar cita2 mu....!!!!!!!jgn biarkan ia terlepas..kerana peluang hanya dtg sekali sahaja....cepat genggam nya...itulah lambah kebahagiaan keluarga n tiket untuk ubah nasib keluarga dan masa depan mu...!!!!!BANGUNNNN....!!!!!!!!!!!!!

Sunday, 23 December 2012

memories in our frendship

23 DECEMBER 2012

assalammualaikum...huuhh..penat btoll la kan?? 3 hari kat kampung halaman memang penat TETAPI sangat seronok woooo...nk tw x...aku cadang nk balik 20hb petang..tp pkwe aku plak kena g perak..so terpaksalah ikot dye balik 19hb malam 2...tp x rugi punn sbb x dak istilah rugi lw balikk nie...haha...pda 20hb 2 aku dapt la ikot mak aku balik kampung nk jumpa dengan si comel nie...nama dye INAS BALKIS....muka dye..perhhhh comel kot mcm nak korea...tp no wonderlah muka dye mcm korea sbb mak dye memang minat cita korea pun sehinggakan sanggop hbs doi2 beratos-ratos untuk beli CD korea....nie ank si comel 2....kiut miut kan muka dye....
nie la INAS BALKIS.....hehehe..lam gmbar comell glerr lw real lg laaa coooooommmmmmmmmeeeeelllllllll....

pada 21hb ari 2 plak pertama kali abah aku izin aku kuar hang out ngn kwn2 seumur idop aku..haha...tp abah aku bg 2 pun cm x ikhlas jekk sbb dye risau ank kesayangan dye nie kuar....haha....aku kuar ngn 3 orang sahabat aku time kolah dlu2...konon2 mcm jejak kasih la nie.,,,,jejak kasihh la sgt...!!!!kami p jln2 kot shoping mall kt sp 2 yg baru buka....amanjaya mall atau pun C Mart....kami dan lg kot post ngn upin n ipin.hehe..lucu tw..mcm budak kami pnya  excited..kihkih..pas 2 kan..kami p PANTAI MERDEKA...best kowt...tmbah2 aku x penah p g nie...terasa sgt la keseronokkan 2..haha...nma ja dok kedah tp pantai merdeka pun x penah p...ape la nk jd....kihkih...wt malu je lw orng tw kan kan...








pas 2 kan pada malm hari tersebot...kwan kami telah selamat diijabkabulkan....wahhh kami yang bahagia sgt2 dengan pekahwinan dia 2...taniah wat ROSMARIA dan DANIAL
pada keesokkannya.....kami beramai2 memeriahkan majlis resepsi pasangan ini dengan meriahnya...haha....





Thursday, 6 December 2012

like a child

7 DECEMBER 2012
cakkkk...!!!!! assalammualaikim sume..
penat rasa ari ni...npe tahh....rindu kampung agk nya....kampung ke orng yang da d kampung 2???haha
bialahh rahsia ekk..kihkih...
emmmmm smlm adalah hari yang paling terukk tw x..
ishh npe lahh leh jd cm 2...
ada la ada kuiz leh lag wt perangai mcm 2..hadoiiii..
fittiyahh oii awk 2 dh 22 tahun tw bkn 2 tahun..
cuba la berubahh sikit jagn nk kebudak-budakkan sgt.....
sebenarnya aku tertidur dlm kelas...sebelum nie pun penah jugakk..
tp semalam terukk lg
smpai x lehh nk buka mata lnsung...haiisssshhhh...
then bila kuiz aku leh lupa yg mna data kena amek n yang mana x kena....2 la implikasinya lw x ckp tdur..
bila hbs kelas plakk aku ik==teman kwn g mall..
nk cri mkn katanya...
aku pun beli la cool blog n greng pisang..
then dye ajk mkn kt cafe plak..
aku pun ikt la...
tp di satu sudut aku ternmpak benda bakar2 kan so apa lg...teringin siott..!!!
hahahaha
bila smpai kt orng yg dok bakar membakar 2 kan..tetiba aku rasa kenyang...
tp apabila nafsu menguasai diri aku tetap beli jugakk...
4 batng plak 2...
aku pun mkn la kan..mkn punya mkn smpai aku dh x lehh nk telan da
nk buang syang plakk..last2 bg kwn...emm x pe la,,rezeki dye kann....dri aku buang bekk aku bg kwn aku mkn.,,,,x la nmpak membazir n siap lehh wt kenduri lagi kan....hehe
pas 2 bila mlm aku nk rumate n kwn dye, kami tengokk la cerita.,,
kmi padam lampun n tgk smbil tdur..nk awesome la knon kan..
last2....haha...aku ngn rumate tertidur...cian dye tgk sorng2,,,
sorry dear...x disengajakan.....
kihkih....
ehh ehh...dh lewat nie...dornag ajk mkn dhh 2...emmm jumpa nnti ekk...
bubbyee...!!!!!

Tuesday, 4 December 2012

new experiance

4 DECEMBER 2012helo helo helo...!!!!!!hari ni merupakan hari yang paling indah dalam hidup ku..pengalaman yang dilalui bersama rakan2 hari ini akan disimpan dalam sanubari yang paling dalam...dalam ke..????hahahahatau x..tak pernah jadi dalam hidup, minyak keta habis tengah jalan..2 kali plak tu..aduhh.,..!!!aku rasa malu n penat sangat..penat nape taw??penat mengunggu..hehe...n apa yg malu plak 2 bila keta kami ditunda oleh keta plus peronda smpai ke shell..n bila sampai shell..sume orng tgkk kami n gelakkan kami..siap perli lagi tu..huhhhh....sabarr je la kan..pas 2 mlm nie lagi selaki sejarah dicipta...sejarah yang membuat aku memikul 1 tanggungjawab yang leh dikatakan agak besar gk la....nk tau x..????aku dilantik sebagai TIMBALAN PENGARAH tok persatuan..seronok 2 memang la seronok kan..tp tanggungjwb yang digalas 2 agak besar la tmbah2 aku plak dh dihujung2 sem kan...tapi disebabkan kepercayaab yang telah diberikan oleh rakan2 sekalian..InsyaAllah aku akan cuba jalankan tanggungjawab yang sebaikknya n penuh amanah...hope yang lain akan bantu n sokongan anda sume sangat diperlukan.....harapan besar n tanggungjawab besar yang bakal menanti...harap sumenya berjalan lancar...tabahlah wahai jiwaku untuk cabaran besar yang menanti.....go go caiyokk....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, 2 December 2012

first writing

2 DECEMBER 2012
aku berjaya mengedit semula blog ini untuk menjadi blog peribadi aku..kononnya diari aku la..
emm penat jugak la nk edit nie..sbb dah lama tinggal kan..so agak pening la tok tmbah n remove gadget2 dalam nie..
okk...sebagai pembukaan blog aku niee..
aku nk ceritakan sebenarnya hari ini aku sakit hati sangt dengan sorang minah nie..
buat kerja main2 betul..
dh tau masa x cukup leh lagi nk main n kalau x nyusahkan orng xpe la jugakk.nir nyusah kan org..
haishhh...
x baik kan ckp mcm 2 emm tp nk wt mcm mna...hati terlalu sakit kot dengan perangai dye...
tp kira aku nie baik hati jugak la kan sebab walau pun dye dh sakitkan hati aku.. tp aku leh still tlg dye..
mklum lah kata mak "tlg orng 2 satu amalan yg mulia"
emmm alamak..tgh2 syok2 luah perasaan nie tetiba plak perot aku berdentum dentam..oppsss...!!!!
betoll la dari pagi lagi aku x mkn..ehh..jap2 bkn ke aku mkn pg td..emmmm...
aku cumak mkn roti canai je la...mna la cukup kan..almaklum la perot besar..hehe...tp besar sikit je x la besar banyak pun..=)
emm jom la g isi perott jap..
jab lagi nk smbung len la...bnyak lagi aku nk luah nie rasa x puas hati...kihkihkih..
tetiba ngada plakk..
tpi bia la..kan aku ngada ngn manusia punn kan...hohoho..
assalammualaikum.. ^_^